Transformăm obligațiile fiscale într-un atu pentru afacerea ta.

 Ce inseamna fiscalitate?

  Fiscalitatea se refera la sistemul de taxe, impozite si alte obligatii financiare ale unei tari sau ale unei jurisdictii. Ea include legile, regulile si politicile care guverneaza obligatiile fiscale ale persoanelor fizice si ale companiilor, precum si modul in care sunt colectate, administrate si cheltuite aceste fonduri.

  Fiscalitatea poate fi de diferite tipuri, in functie de scopul pentru care sunt colectate taxele si impozitele. Astfel, putem vorbi despre fiscalitatea generala, care are scopul de a colecta fonduri pentru finantarea cheltuielilor publice, si fiscalitatea specifica, care are scopul de a influenta anumite comportamente sau de a finanta anumite activitati.

  Fiscalitatea poate avea, de asemenea, diferite forme, cum ar fi impozitele pe venit, impozitele pe profit, impozitele pe bunuri si servicii (cum ar fi TVA), taxele vamale, taxele pe proprietate, etc.

  In general, fiscalitatea joaca un rol important in finantarea activitatilor publice si in influentarea comportamentelor economice ale indivizilor si ale companiilor. Ea poate avea, de asemenea, un impact important asupra distributiei veniturilor si asupra echitatii sociale.

In ce constau serviciile de fiscalitate?

- Consultanta fiscala - oferirea de sfaturi si recomandari privind obligatiile fiscale ale companiei, precum si identificarea de oportunitati de reducere a obligatiilor fiscale prin optimizarea structurii fiscale a afacerii.

- Inregistrarea la organele fiscale - indeplinirea formalitatilor necesare pentru inregistrarea la organele fiscale (ANAF, Oficiul Registrului Comertului, etc.).

- Depunerea declaratiilor fiscale - indeplinirea obligatiilor fiscale ale companiei prin completarea si depunerea declaratiilor fiscale la organele fiscale (ANAF, Casa de Sanatate, etc.).

- Verificarea obligatiilor fiscale - monitorizarea obligatiilor fiscale ale companiei si asigurarea ca acestea sunt indeplinite la timp si corect.

- Asistenta in cazul unor controale fiscale - oferirea de suport si asistenta in cazul unor controale fiscale ale organelor fiscale.

- Consultanta privind structura de plata a impozitelor - oferirea de sfaturi privind modalitatile de plata a impozitelor si a altor obligatii fiscale ale companiei.

- Consultanta privind beneficiile fiscale - identificarea de oportunitati de beneficii fiscale pentru companie, cum ar fi deductibilitatea unor cheltuieli, scutiri de impozit, etc.

- Consultanta privind structurarea tranzactiilor - oferirea de sfaturi privind structurarea tranzactiilor astfel incat sa se poata beneficia de tratamente fiscale avantajoase.


Pentru a obține ofertele noastre de preț pentru serviciile de fiscalitate, vă rugăm să ne contactați prin intermediul paginii noastre de contact. Ne dorim să înțelegem nevoile afacerii dumneavoastră și să vă oferim soluții personalizate care să vă ajute.


Avantajele pentru care sa apelezi la servicii de fiscalitate

Apeleaza la servicii de fiscalitate daca doresti sa:

  -Indeplinesti corect si la timp obligatiile fiscale ale companiei - prin apelarea la servicii de fiscalitate, poti avea siguranta ca obligatiile fiscale ale companiei tale sunt indeplinite corect si la timp, evitand astfel amenzile sau alte consecinte negative.

  -Reduci obligatiile fiscale ale companiei prin optimizarea structurii fiscale - serviciile de fiscalitate pot ajuta la identificarea de oportunitati de optimizare a structurii fiscale a companiei, astfel incat sa se poata beneficia de tratamente fiscale avantajoase si sa se reduca obligatiile fiscale.

  -Obtii consultanta privind tratamentul fiscal al diferitelor tranzactii - prin apelarea la servicii de fiscalitate, poti obtine sfaturi privind modul in care anumite tranzactii sunt tratate din punct de vedere fiscal si poti beneficia de tratamente fiscale avantajoase.

  -Obtii asistenta in cazul unor controale fiscale - daca compania ta este supusa unui control fiscal, serviciile de fiscalitate iti pot oferi suport si asistenta pentru a trece cu bine prin acest proces.

  -Identifici oportunitati de beneficii fiscale - serviciile de fiscalitate pot ajuta la identificarea de oportunitati de beneficii fiscale pentru companie, cum ar fi deductibilitatea unor cheltuieli, scutiri de impozit, etc.

  -Structurezi tranzactiile astfel incat sa beneficiezi de tratamente fiscale avantajoase - serviciile de fiscalitate pot oferi sfaturi privind structurarea tranzactiilor astfel incat sa se poata beneficia de tratamente fiscale avantajoase.

Ce reprezinta asistenta in indeplinirea obligatiilor declarative

  -Asistenta in indeplinirea obligatiilor declarative este un serviciu prin care se ofera suport pentru indeplinirea obligatiilor fiscale declarative ale unei companii. Acest serviciu include, dar nu este limitat la:

  -Identificarea obligatiilor declarative ale companiei - ajutarea companiei sa inteleaga care sunt obligatiile declarative specifice afacerii sale si sa le indeplineasca corect si la timp.

  -Preluarea responsabilitatii de a completa formularele fiscale - completarea formularelor fiscale necesare pentru indeplinirea obligatiilor declarative ale companiei.

  -Depunerea formularelor fiscale la organele fiscale - asigurarea ca formularele fiscale sunt depuse la organele fiscale la timp si in mod corect.

  -Asistenta in cazul unor controale fiscale - oferirea de suport si asistenta in cazul unor controale fiscale ale organelor fiscale.

  -Asistenta in indeplinirea obligatiilor declarative poate ajuta o companie sa inteleaga mai bine obligatiile sale fiscale declarative si sa le indeplineasca eficient, astfel incat sa poata concentra resursele financiare catre dezvoltarea afacerii.


Întrebări frecvente fiscalitate


  Fiscalitatea se desfasoara in mai multe domenii, in functie de scopul pentru care sunt colectate taxele si impozitele. Astfel, putem mentiona urmatoarele domenii:
- Fiscalitatea generala - se refera la colectarea de fonduri pentru finantarea cheltuielilor publice, cum ar fi cheltuielile de educatie, sanatate, aparare, etc.
- Fiscalitatea specifica - se refera la colectarea de fonduri pentru finantarea unor activitati specifice sau pentru influentarea anumitor comportamente. De exemplu, taxele pe tutun sau pe alcool sunt colectate pentru a limita consumul acestor produse, in timp ce taxele pe poluare sunt colectate pentru a incuraja adoptarea de tehnologii mai curate.
- Fiscalitatea pe venit - se refera la impozitele aplicate asupra veniturilor obtinute de persoane fizice sau de companii.
- Fiscalitatea pe profit - se refera la impozitele aplicate asupra profitului obtinut de companii.
- Fiscalitatea pe bunuri si servicii - se refera la impozitele aplicate asupra bunurilor si serviciilor, cum ar fi TVA.
- Fiscalitatea pe proprietate - se refera la impozitele aplicate asupra proprietatilor, cum ar fi taxele pe proprietate imobiliara.
- Fiscalitatea vamala - se refera la taxele aplicate la importul sau la exportul de bunuri.
  In general, fiscalitatea joaca un rol important in finantarea activitatilor publice si in influentarea comportamentelor economice ale indivizilor si ale companiilor. Ea poate avea, de asemenea, un impact important asupra distributiei veniturilor si asupra echitatii sociale.

  Conflictele de natura fiscala apar atunci cand exista neintelegeri intre contribuabili (persoane fizice sau companii) si autoritatile fiscale (de obicei, ANAF) privind obligatiile fiscale ale contribuabililor. Aceste conflicte pot aparea din mai multe motive, cum ar fi:
  -Interpretarea gresita a legilor fiscale de catre contribuabil sau de catre autoritatile fiscale;
  -Neconformarea cu obligatiile fiscale de catre contribuabil;
  -Neconformarea cu prevederile legale privind colectarea si administrarea impozitelor de catre autoritatile fiscale;
  -Disputarea sumelor datorate ca impozit sau penalitati de catre contribuabil.
  -Conflictele de natura fiscala pot avea implicatii importante pentru contribuabili, cum ar fi amenzile, dobanzile si penalitatile aplicate pentru neplata sau plata tardiva a impozitelor, dar si consecinte negative asupra reputatiei companiei. De aceea, este important ca contribuabilii sa ia toate masurile necesare pentru a evita conflictele de natura fiscala si sa rezolve rapid orice conflict care poate aparea.

  Contabilitatea financiara este un domeniu care se ocupa cu inregistrarea, clasificarea si analiza financiara a activitatilor unei companii. Contabilitatea financiara se bazeaza pe principii si standarde contabile clare, care permit companiilor sa prezinte informatii financiare complete si corecte, astfel incat sa poata lua decizii informate.
  Raportarea pentru impozitele pe venit face parte din contabilitatea financiara si se refera la prezentarea informatiilor financiare necesare pentru determinarea obligatiilor fiscale ale companiei in ceea ce priveste impozitele pe venit. Acestea pot include, dar nu sunt limitate la:
  Inregistrarea veniturilor si cheltuielilor aferente perioadei fiscale respective;
  Calcularea profitului impozabil;
  Determinarea obligatiilor fiscale aferente perioadei fiscale respective;
  Prezentarea informatiilor financiare necesare pentru completarea formularelor fiscale specifice.
  Este important ca companiile sa indeplineasca obligatiile lor fiscale in ceea ce priveste impozitele pe venit deoarece acestea contribuie la finantarea activitatilor publice si la mentinerea echitatii fiscale. De aceea, este important ca companiile sa aiba o contabilitate financiara adecvata si sa raporteze corect pentru impozitele pe venit.

  Impozitarea internationala se refera la modul in care sunt impozitate veniturile obtinute de persoane fizice sau de companii care au activitati in mai multe tari. In general, fiecare tara are propriile sale reguli de impozitare a veniturilor obtinute pe teritoriul sau, dar exista si reguli internationale care guverneaza impozitarea veniturilor obtinute in mai multe tari.
  Unul dintre principiile care guverneaza impozitarea internationala este principiul "rezidenta fiscal". Conform acestui principiu, o persoana sau o companie poate fi supusa impozitarii de catre o tara daca are rezidenta fiscal in acea tara, indiferent daca are sau nu are venituri obtinute in acea tara.
Alte principii care guverneaza impozitarea internationala sunt:
 -Principiul "sursa": conform acestui principiu, o tara poate impozita veniturile obtinute de catre persoanele sau companiile care au activitati pe teritoriul sau, indiferent daca acestea au rezidenta fiscal in alta tara.
 -Principiul "dobinzilor": conform acestui principiu, o tara poate impozita dobinzile obtinute de catre persoanele sau companiile care au rezidenta fiscal in acea tara, indiferent daca dobinzile sunt obtinute din surse din acea tara sau din alte tari.
 -Principiul "remuneratiei": conform acestui principiu, o tara poate impozita remuneratia obtinuta de catre persoanele sau companiile care au rezidenta fiscal in acea tara, indiferent daca remunerat

  Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA) este o lege aparuta in 2010 in Statele Unite ale Americii care are ca scop combaterea evaziunii fiscale prin intermediul conturilor financiare detinute in strainatate de catre cetatenii americani sau de catre companii americane. Conform acestei legi, institutiile financiare din intreaga lume trebuie sa raporteze informatii despre conturile financiare detinute de catre cetatenii americani sau de catre companii americane la Internal Revenue Service (IRS), serviciul de impozite al SUA.
  FATCA se aplica atat institutiilor financiare din Statele Unite, cat si institutiilor financiare din alte tari. Institutiile financiare care nu respecta obligatiile lor de raportare pot fi supuse la amenzi si penalitati.
  Scopul FATCA este de a ajuta la prevenirea evaziunii fiscale prin intermediul conturilor financiare detinute in strainatate, astfel incat sa se poata colecta mai multe impozite pentru finantarea activitatilor publice. De asemenea, FATCA poate avea un impact asupra echitatii fiscale, deoarece cetatenii americani care detin conturi financiare in strainatate sunt obligati sa raporteze aceste conturi la IRS si sa plateasca impozitele aferente.

  În România, o întreprindere trebuie să plătească o serie de taxe, care pot fi împărțite în mai multe categorii:
  -Taxe pe venit: acestea se aplică asupra veniturilor realizate de o întreprindere și sunt calculate ca o procentajă din venitul net obținut. Exemple de taxe pe venit sunt impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor.
  -Taxe pe bunuri și servicii: acestea se aplică asupra bunurilor și serviciilor care sunt vândute de o întreprindere și sunt calculate ca o procentajă din valoarea acestora. Exemple de taxe pe bunuri și servicii sunt TVA-ul și taxa pe valoarea adăugată a serviciilor.
  -Taxe pe mijloacele mobile: acestea se aplică asupra mijloacelor mobile aflate în proprietatea unei întreprinderi și sunt calculate în funcție de tipul și valoarea mobilului.
  -Taxe asupra proprietății: acestea se aplică asupra proprietăților (cum ar fi terenuri, clădiri, mașini) aflate în proprietatea unei întreprinderi și sunt calculate în funcție de valoarea proprietății. Exemplu de taxă asupra proprietății este impozitul pe proprietate.
  -Taxe asupra bunurilor: acestea se aplică asupra bunurilor care sunt importate sau exportate de o întreprindere și sunt calculate ca o procentajă din valoarea acestora. Exemplu de taxă asupra bunurilor este taxa vamală.
  -Alte taxe: în plus față de cele menționate mai sus, o întreprindere poate fi obligată să plătească și alte taxe, cum ar fi taxa pe poluare, taxa de mediu sau taxa de drum.

© Copyright 2022 ContabilBun.ro. Toate drepturile rezervate.